VISSZA

Hazai folyókon és tavakon:


Az Újpesti Hajós Klub vízi telepet működtet, ahonnan júniustól szeptemberig vasárnap reggeleken gyakorló kenutúrák indulnak. Ezeken a túrákon előzetes jelentkezés nélkül lehet részt venni.


Az alábbi túrákon is részt vehetnek azok, akik nem tagjai még a klubnak, ha kellő gyakorlattal rendelkeznek az evezésben és a táborozásban, vagy e gyakorlatot a túra indulásáig megszerzik.


Túrák a Szigetközben. 2013. április 26-27-28.  

Találkozás: Kisbodakon, a helyi művelődési házban pénteken 12 órától. Szállás a művelődési házban lesz közös térben. Aki akar, külön sátorozhat.

Utazási lehetőségek: Gépkocsival Mosonmagyaróvárig. Innen, Halászi, Püski, Kisbodak útvonalon, de lehet már Győrnél a szigetközi utat választani, ekkor Hédervár, Lipót, Püski Kisbodak az útvonal. Vasúton Mosonmagyaróvárig és onnan Volán járattal Kisbodakra.Utazás egyénileg.

 Felszerelés: sátor, hálózsák, aláfekvő, meleg ruha, váltó ruha, esőkabát, sátorra takaró fólia, csajka, kulacs, bögre, evőeszközök, zseblámpa, konzervnyitó.

Az étkezés közös főzéssel történik.

Program: Pénteken táborverés, elhelyezkedés a település nevezetességeinek megtekintése, evezés a környező vizeken.

Este ismerkedési célú baráti találkozó.

Szombaton utazás és csónakok szállítása Dunakilitibe. Itt vízre szállás és evezés Kisbodakig.

Közben pihenő és ebéd Cikola – szigeten. Cél: estére

Kisbodakra való visszaérkezés.

Vasárnap evezésÁsványráróig.

Részvételi díjban benne van a teljes étkezés a sátorhely és a hajók biztosítása.

Jelentkezés : azonnal.

Jelentkezés és további információk Varga Jánosnál a 06/303270990 telefonon illetve a hajosklub@hajosklub.hu címen.


Vízi túra június 2-án vasárnap Nagymarosról-Újpestre.

Találkozó a Nagymaros- Visegrád közötti kompnál reggel 9 órakor. Vonat indul Rákospalota-Újpest állomásról 7.53 kor, amiről Nagymaros –Visegrád állomáson kell leszállni. Utazás egyénileg.

Mindenki hozzon magának egész napra élelmet, és az időjárásnak megfelelő ruházatot, esőkabátot.

A túrára való jelentkezés és befizetés határideje: május 30. Csak annak tudunk csónakbeülő helyet, csónakfelszerelést és mentőmellényt Nagymarosra szállítani, aki a fenti határideig befizette a részvételi díjat amely 18 év felett 2000 Ft/fő 14-18 év között 1000 Ft/fő, 14 év alatt 0 Ft/fő.

Program:

Hajóbeosztás, indulás. Első kikötés Dunabogdányban. Evezés tovább, ebédidőre Leányfalura érkezünk. További lehetséges kikötések: Szentendre, Luppa-sziget. Megérkezés az újpesti vízi telepre a csapat teljesítőképessége szerint 17-19 óra között.

A túrával kapcsolatos információk és jelentkezés Varga Jánosnál.

Telefonszám: 06303270990


Vízi túra a Vág és Duna folyókon Galgóctól-Esztergomig, 2013. június 4-7.

Az 1913-ban megrendezett tutaj túra emlékére az Újpesti Hajós Klub vízi túrát szervez, amelynek a programja a következő:

Június 4-én utazás a szkovákiai Galgóc településre. Délután indulás kenukkal lefelé a Vág folyón. Táborozás.

Június 5. Evezés a Vágsellyei tavon keresztül. Táborozás Vágfarkasdnál.

Június 6. Evezés Gúta és Komárom érintésével Almásfüzitőre.

Június 7. Evezés Esztergomig, itt csatlakozás az Esztergom-Dömös-Újpest túrához.

Csónak, evező, mentő mellény, főző felszerelés és napi háromszori étkezés a részvételi díjból biztosítva van. Utazás egyénileg. Utazási lehetőség vasúton: Budapest 7óra 25.-Vác 8 óra 08.-Pozsony-Lipótvár-Galgóc 14óra 27.

Szükséges egyéni felszerelés:

Sátor, matrac(illetve amin fekszik), hálózsák, sátorra vízálló nejlonfólia 5x5 méteres, esőkabát, kanál, villa, zsebkés, zseblámpa, útlevél vagy személyi igazolvány, egyéni gyógyszerek.

Nagyon fontos, hogy legyen olyan öltözet, amely megvédi az ember bőrét az erős napsugárzástól. Fejre sapka, ami a tarkót és a füleket is biztonsággal takarja. Vékony cérnakesztyű, amelyik a kézfejet védi, de lehet benne evezni is. Könnyű vékony anyagból való nadrág, amely védi a combokat és a lábszárakat is ha szükséges.

Legyen váltó ruha-váltó cipő, meleg pulóver, meleg ing, mosó és tisztálkodó szerek. Személyenként egy darab 5 literes műanyag kanna ivóvíznek, napszemüveg, törülköző, 2 db fürdőruha, fehérnemű, költőpénz, edény amiből eszik és ivóedény. Sokszor kell a vízbe belelépni emiatt kell olyan könnyű szandál ami bírja a vizet és hamar szárad. WC papír.

A csomagolás legyen vízhatlan. Erre jók a hajós zsákok, műanyag hordók, amelyek sokba kerülnek.. Egyszerű és olcsó megoldás a vastag falu műanyag zsákokba való csomagolás.

Jelentkezés május 30-ig, Varga Jánosnál. Telefon:+36303270990 E-mail: hajosklub@hajosklub.hu


XXXIV. ESZTERGOM-DÖMÖS-ÚJPEST VÍZI TÚRA (2012.06.07-09.) 

Ezt a túrát György Tibor „TIBIBÁ” az MTSZ Budapesti Vízi Bizottságának legendás vezetője találta ki „ Ifjúsági Dunakanyar Túra” néven és vezette sok éven keresztül

Találkozó Esztergomban a városi sportcsarnok udvarában 7-én, pénteken 16 órától. Ezen a napon adódik lehetőség Párkányba átmenni a Duna hídon.

8-án 9 órakor behajózás és evezés Pilismarót érintésével Dömösre. Táborozás Dömösön.

9-én. táborbontás után indulás lefelé.

A résztvevők döntik el, hogy Visegrádtól Vác vagy Tahi felé hajózunk tovább.

Késő délután érkezés az újpesti vízi telepre.

Ebben az évben ezt a túrát megelőzi a Vág folyóra szervezett túra amely 7-én pénteken érkezik Esztergomba. A Vág túrára is lehet jelentkezni!

Felszerelés: sátor, hálózsák, aláfekvő, meleg ruha, váltó ruha, esőkabát, sátorra takaró fólia, csajka, kulacs, bögre, evőeszközök, zseblámpa, konzervnyitó.

Visszaérkezéskor megbeszélést tartunk a nyári túrákkal kapcsolatban. (cím: Budapest IV. ker. Üdülő sor 7/a)

Utazás egyénileg.

Jelentkezési határidő: 2013. május 30-ig.

Jelentkezés és további információk Varga Jánosnál. Telefon: 06303270990


„Vízi Nagy Kör” túra 2013.

 Ezt a túrát már a XX. Század első felében kigondolták az akkori vízi túrázók. Vének községben volt iskola igazgató Pados József.

Ő mesélte el 1979-ben, hogy halász ladikkal járták be ezt a túra útvonalat fiatal korukban, barátaival 1929-ben.

Az útvonal a következő:

A Dunán a Sió torkolatáig kell evezni. Itt van az 1497-es dunai folyamkilométer. Innen a Balatonig a Sión evezünk 120 folyamkilométert, vagy nem evezünk. Ez attól függ, hogy a túra idején mennyi víz lesz a Sióban. Valahogy eljutunk Siófokig, innen tovább a Balatonon Keszthelyig 60 kilométer. Eddig van a „ félkör”.

Keszthelytől utazni kell Szentgotthárdra és innen már evezve lehet Győrbe jutni ami a Rábán 202 folyamkilométer. Győrtől, Újpest 1658 folyamkilométerig kell evezni ismét a Dunán. Így lesz meg a teljes kör. Persze a kör bármely pontján el lehet kezdeni ezt a túrát. A Zala folyó jelenleg nem alkalmas vízi túrázásra.

Két alkalommal teljesítették a túrát az újpestiek úgy, hogy megszakítás nélkül eveztek végig a vizeken. Ezek voltak 1976-ban és 1979-ben. Később részletekben valósult meg a túra.

2013. június 30-án tervezzük az indulást Budapestről.

A túrán lehetséges táborhelyek a következők:

Újpest, Százhalombatta, Lórév, Dunaújváros, Dunavecse, Dunaföldvár, Bölcske, Harta, Ordas, Géderlak, Dunaszentbenedek, Úszód, Fajsz, Keselyűs, Szekszárd, Harc, Medina, Borjád, Sárszentlőrinc, Simontornya, Ozora, Mezőkomárom, Ártánd, Zamárdi, Balatonakali, Zánka, Badacsony, Keszthely. Ide el lehet jutni 13-15 nap alatt, attól függően, hogy miként halad a csapat, továbbá, hogy lesz e vihar a Balatonon.

Szentgotthárd, Ívánc, Csákánydoroszló, Körmend, Molnaszecsőd,

Rábahídvég, Rum, Ikervár, Sárvár, Nick, Árpás, Mérges, Győr, Gönyü, Almásfüzitő, Párkány, Dömös, Kisoroszi.

A Szentgotthard-Újpest szakaszra 10-12 napot lehet számítani.  

Ajánlott túraszakaszok: 1. Budapest-Keszthely

2. Szentgotthard-Győr

3. Győr -Budapest  

Akinek van elég szabadideje az egymás után teljesítheti mindhárom szakaszt.

 Jelentkezés

Varga Jánosnál

Telefon: 06303270990


Szentendrei-sziget kerülés 2013. július 28-29-30-31.

Vízi túrát szervezünk a Dunán, Újpest-Nagymaros-Újpest útvonalon.
A résztvevők túrakenukban teszik meg evezve az összesen 66 folyam kilométer hosszú vízi utat.
Szállás saját sátorban.
Élelmezés tábori körülményeknek megfelelően.

A táborozáshoz szükséges felszerelés:

Továbbá: sátor, matrac(illetve amin fekszik), hálózsák, sátorra vízálló nejlonfólia 5x5 méteres, esőkabát, kanál, villa, zsebkés, zseblámpa, útlevél, egyéni gyógyszerek.

Nagyon fontos, hogy legyen olyan öltözet, amely megvédi az ember bőrét az erős napsugárzástól. Fejre sapka, ami a tarkót és a füleket is biztonsággal takarja. Vékony cérnakesztyű, amelyik a kézfejet védi, de lehet benne evezni is. Könnyű vékony anyagból való nadrág, amely védi a combokat és a lábszárakat is ha szükséges.

Legyen váltó ruha-váltó cipő, meleg pulóver, meleg ing, mosó és tisztálkodó szerek. Személyenként egy darab 5 literes műanyag kanna ivóvíznek, napszemüveg, törülköző, 2 db fürdőruha, fehérnemű, költőpénz, edény amiből eszik és ivóedény. Sokszor kell a vízbe belelépni emiatt kell olyan könnyű szandál ami bírja a vizet és hamar szárad. WC papír.

A csomagolás legyen vízhatlan. Erre jók a hajós zsákok, műanyag hordók amelyek sokba kerülnek.. Egyszerű és olcsó megoldás a vastagfalu műanyag zsákokba való csomagolás.

Minden további kérdéssel bizalommal forduljanak: Varga Jánoshoz .
Telefonszáma:06303270990 hajosklub@hajosklub.hu
Jelentkezési határidő: 2013. július 20.


Vízi napközi 2013. augusztus 26-30.

Ebben az évben is megszervezzük iskolás gyermekek részére, az egész napos elfoglaltságot jelentő szünidei programsorozatot. Az újpesti vízi telepen (Üdülő sor 7/a) sok játékkal és ügyességi gyakorlattal megtanítjuk a gyerekeket kenuban evezni. A nagyobb gyakorlottabb fiatalok a kenu kormányozás tudományába is belekóstolhatnak.

Napközben kisebb túrákon tanítjuk a vízi közlekedés, a biztonságos hajózás, és a szabadban való viselkedés szabályait.

Napi program:

8.00 Gyülekező a vízi telepen

8.30 Hajók vízre tétele, a kötelező mentő felszerelések használata mellett.

9.00 Indulás evezve az aznapi kirándulás célpontja felé. Ezek lehetnek, Luppa-sziget, Szentendre vagy Dunakeszi, Horány.

12.30 Ebéd

14.00 Indulás vissza a vízi telepre.

15.30 Hajók és a felszerelés tisztítása, elrakása.

16.00 Uzsonna

16.30. Hazatérés szülői kísérettel.

Jelentkezési határidő: augusztus 21.  

Jelentkezés: Kralován Gézánál 06209718299 vagy Varga Jánosnál 06303270990, hajosklub@ hajosklub.hu


Dinnyeevő és más ügyességi versenyek Szentendrén. 2013. augusztus 31.- szeptember 1.

Szombaton reggel 8 óra 30 kor találkozó az Újpesti Hajós Klub vízi telepén.

Budapest IV. ker. Üdülő sor 7/a.

Innen csónakokban Szentendrére evezünk. Sátorozás egyéni felszereléssel ( sátor, aláfekvő, hálózsák) Szentendrén.

Étkezés közös főzéssel. Részvételi díj 1000 Ft/fő, amely 4 étkezést is magában foglal.

Visszaérkezés a vízi telepre vasárnap 16 órára.

Tányér, pohár, evőeszköz szükséges.

Jelentkezés Varga Jánosnál. 06303270990